top of page

Wat is coaching?

Coaching biedt begeleiding bij een proces van positieve verandering.

De coach gaat met zijn klant doelgericht werken. Zo bouwen ze samen een brug tussen het nu en het te bereiken doel. De coach zoekt ook naar een oplossing voor het probleem en brengt zo de gecoachte via kleine stapjes naar nieuwe inzichten.

Coaching creëert een groter bewustzijn van het eigen denken en handelen, geeft inzicht in de eigen situatie en omstandigheden, waardoor obstakels kunnen weggewerkt worden en problemen opgelost raken. Daardoor ontstaat er ruimte voor betere prestaties, nieuwe ideeën, toekomstplannen, wenselijke situaties.

Er zijn verschillende vormen van coaching: relatiecoaching, loopbaancoaching, lifecoaching, teamcoaching, kindercoaching, ...

Rouwtherapie helpt jou waardig afscheid te nemen van een geliefd onderdeel van je leven en tot aanvaarding te komen.

De rouwtherapeut helpt zijn klant om een rouwproces af te ronden. Pas als het  afgerond is, kan de klant 

"loslaten", is hij vrij van alle ladingen en kan hij overgaan naar een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Hij leert weer geloven in de toekomst en in het leven. De rouwbegeleider ondersteunt de persoon in zijn transitieproces.

Rouwen gaat niet alleen om het verlies van een dierbaar persoon, maar ook om het verlies van een job, een relatie, een droom, ...

 

" The smallest step in the right direction ends up being the biggest step of our life "

bottom of page