top of page

Eén-op-één coaching voor ouders

Ook jij als ouder bent welkom voor een persoonlijke sessie. Ik help je jouw kind beter begrijpen en hoe je hem begeleidt in zijn persoonlijke ontwikkeling. Of misschien weet je niet goed hoe je op een efficiënte manier communiceert met hem. Natuurlijk wil je dat hij zich goed voelt en zichzelf kan zijn op school, thuis en bij vrienden. Maar wat doe je als dit niet zo is? 

Heb je een tienerzoon of -dochter? En wil je ze beter begrijpen, beter met hen communiceren of weten hoe je met hen praat? Zoek je steun en begeleiding om hen beter te helpen? Iemand je kan adviseren en een luisterend oor biedt?  

Met welke vragen klop je aan als ouder bij een opvoedcoach?

  • Hoe help je je kind bij faalangst?

  • Hoe begeleid je je kind het best bij heftige emoties?

  • Hoe ondersteun je je tiener bij problemen op school en bij groepsdruk?

  • Hoe communiceer je bij opstandig gedrag?

  • Hoe help je je kind om een scheiding te verwerken?

  • Hoe ga je om met emotionele ups and downs (emotieregulatie)?

  • Hoe pak je socialmediaverslaving aan?

  • Wat doe je bij pestgedrag?

  • Hoe versterk je de executieve functies van je kind?

  • ...

Differentia Coaching helpt je om problemen onmiddellijk aan te pakken. Geen tijdverlies en geen wachtlijst voor hulpverlening. 

 

Ontdek hieronder hoe ik jou kan helpen.

caroline-hernandez-TMpQ5R9mbOc-unsplash.jpg

Wat doen we nog?

Contextuele begeleiding
(Gezinsbegeleiding)

Bij Differentia willen we ouders ondersteunen bij het begrijpen van wat er in het gezin gebeurt en hoe dit van invloed is op jullie kinderen.

Onze aanpak, systemisch-contextueel werken, kijkt naar de connecties en interacties binnen het gezin. Daarom spreken we over gezinsbegeleiding.

We gaan ervan uit dat het gedrag van kinderen sterk wordt beïnvloed door wat er thuis gebeurt. Het kan te maken hebben met regels, stress of andere dingen. Samen zoeken we met de ouders (en adolescenten) wat er aan de hand is.

Een belangrijk aspect voor ons is de loyaliteit die kinderen voelen, zelfs als ouders gescheiden zijn of als er conflicten zijn. We bieden tools aan om te leren omgaan met deze gevoelens.

Bij Differentia bieden we een veilige omgeving waar jullie als ouders en wij samen kunnen praten over wat er speelt. Door te luisteren naar jullie perspectieven, proberen we de situatie te begrijpen en oplossingen te vinden.

We maken gebruik van poppetjes of een genogram, een soort familiegeschiedenistekening, om te zien hoe jullie als gezin verbonden zijn en waar mogelijke knelpunten liggen.

Kortom, ons doel is gezinnen helpen door het totaalbeeld te bekijken. We streven ernaar niet alleen jullie kinderen, maar het hele gezin te ondersteunen bij het verbeteren van de situatie.

Voor wie?

Ouders die bewust bezig zijn met het welbevinden van kinderen en die in verbinding willen blijven met ieder gezinslid.

Vraag meer informatie via e-mail

bottom of page