top of page

Loopbaancoaching

 

Geef je carrière opnieuw richting via loopbaancheques

Bepaalde keuzes in je leven kunnen ervoor zorgen dat je eigen dromen even op de achtergrond geraken. En dat is heel normaal. Misschien heb je als ouder je carrière even parttime of fulltime vertraagt om je opgroeiende kinderen te ondersteunen. Voel je dat je te lang in dezelfde functie bent gebleven als veilige keuze. Of wil je als leerkracht ook naast de schooluren kinderen verder ondersteunen, maar weet je niet hoe. Misschien vraag je je soms wel af ‘is dit het wel’?

 

Als coach, leerkracht en mama voel ik heel goed de emoties in verschillende levensfases aan. Met een open hart luister ik naar jouw verhaal en help ik je (opnieuw) een duidelijk beeld van jezelf krijgen. Ik help je een brug slaan tussen wat je denkt en wat je voelt. Tussen je huidige job en jouw noden en kwaliteiten. Tussen je carrière, je gezin en je diepste dromen. 

 

In mijn loopbaanbegeleiding focus ik op een oplossingsgerichte aanpak die zich richt op je talenten en kwaliteiten, maar ook stilstaat bij je noden. Vanuit je persoonlijke waarden, passies en interesses stellen we samen jouw professioneel doel voorop. En leer ik je voldoende veerkracht ontwikkelen om je carrière zelf te sturen in een richting die jou het meest voldoening geeft.

Loopbaancheques: hoe werkt dit precies?

Hoe bestel ik loopbaancheques?

Loopbaancheques bestel je via de website van de VDAB. Maak een account aan en klik onderaan bij 'Nuttige links' op 'Bestel loopbaancheques'. 

 

De belangrijkste voorwaarden om gebruik te maken van loopbaancheques:

 

  • Op het moment dat je een loopbaancheque aanvraagt, ben je professioneel actief
    (in loondienst of op zelfstandige basis, deeltijds of voltijds, in loopbaanonderbreking of tijdskrediet, opzegtermijn of ziekteverlof).

  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige.

  • Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaancheques van de VDAB ingezet.

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.(Woon je in een andere lidstaat van Europa: dan heb je wel recht wanneer je werkt in Vlaanderen of Brussel. Woon je in Wallonië: dan heb je enkel recht wanneer je woont in Wallonië en wanneer je verhuisd bent vanuit een ander land/lidstaat van de EU/EER en werkt in Vlaanderen of Brussel.) 

Voldoe je aan deze voorwaarden, dan heb je recht op twee loopbaancheques: de eerste voor 4 uur begeleiding en de tweede voor 3 uur begeleiding. Per cheque betaald je 40 € aan VDAB. Wat neerkomt op 7 uur loopbaancoaching voor slechts 80 €.

 

Hoe werkt loopbaanbegeleiding via loopbaancheques precies?

Eén loopbaancheque kost 40 euro en geeft recht op vier uur begeleiding, ter waarde van 550 euro. De Vlaamse overheid legt dus per loopbaancheque 510 euro bij.

Wil je graag zeven uur loopbaanbegeleiding volgen? Bestel dan eerst één loopbaancheque van vier uur. Na afronding van je eerste vier uur bestel je een tweede loopbaancheque van drie uur.

 

Hou er wel rekening mee dat wanneer je de tweede loopbaancheque aanvraagt, je nog steeds moet voldoen aan de voorwaarden voor loopbaancheques. 

 

Je kan de tweede loopbaancheque gebruiken in hetzelfde loopbaancentrum of bij een ander. Heb je bijvoorbeeld al vier uur gevolgd bij iemand anders, maar wens je verdere begeleiding bij Differentia Coaching? Dan kan dat. 

 

Wanneer bestel ik best loopbaancheques?

Voor een goede begeleiding is het belangrijk dat er een klik is tussen jou en de coach. Daarom ontmoeten we elkaar eerst voor een vrijblijvende kennismaking. Pas als jij je helemaal goed voelt bij mijn manier van werken, gaan we samen aan de slag en bestel je je eerste - of tweede - loopbaancheque. 

 

Op het einde van het eerste gesprek ondertekenen we een samenwerkingsovereenkomst en bezorg je mij je loopbaancheque. Na de ondertekening kan je niet meer van loopbaancentrum veranderen. Je kan pas opnieuw van loopbaancentrum veranderen als je na je vier uur begeleiding een tweede loopbaancheque gebruikt. 

 

Het is dus erg belangrijk dat je je eerst goed informeert voor je een loopbaancentrum kiest. En je je 100 procent goed voelt bij je coach. 

 

Hoe lang is een loopbaancheque geldig?

Een loopbaancheque is slechts drie maanden geldig. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheque. Waak er dus goed over dat je tijdig start met je loopbaanbegeleiding en bestel je loopbaancheque pas als je een loopbaancoach gekozen hebt.

_MSC3387-bewerkt-73.jpg

 

"Doing what you like

is freedom

Liking what you do

is happiness "

bottom of page