top of page

Mindsets

Updated: May 22, 2019


Fixed mindset versus growth mindset

September.

De droge, warme, zonnig zomer wordt door het najaar verdrongen. De eerste maand van het schooljaar zit erop. De geur van het nieuwe schoolgerief maakte plaats voor de geuren die de herfst ons brengt.


De school draait op volle toeren. Leerkrachten beginnen hun leerlingen te kennen. Ze voelen dagelijks de - soms subtiele - verschillen bij elk kind. Joris klapt dicht telkens als we de les wiskunde aanvangen. Manon was altijd in orde, tot een week geleden. En hoe komt Tea de klas binnen vandaag?


De kinderen hebben hun eerste overwinningen behaald: positieve feedback van de leerkracht gekregen, nieuwe vrienden gemaakt, een sportwedstrijd gewonnen of goede punten behaald. Ze hebben ook de eerste tegenslagen ontmoet: een les te oppervlakkig geleerd, ruzie gemaakt op de speelplaats of hun schrift in de klas vergeten.


Wat maakt het uit? Zolang ze bereid zijn uit hun fouten te leren, zullen ze stappen vooruit zetten. Want with the right mindset and the right teaching, people are capable of a lot more than we think.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page