top of page

Terug naar school

Updated: May 16, 2019


Trust the magic of new beginnings


De vakantie zit er alweer bijna op. Wat was dat heerlijk! Een periode van niets moeten - ook voor de kinderen een verademing, een moment om bij te komen.


In de scholen zijn de leerkrachten en directie al volop aan de slag gegaan. Op 3 september keren namelijk maar liefst 1,2 miljoen kinderen terug naar school. De klassen krijgen een grondige poetsbeurt, de klaslijsten worden opgemaakt en het schoolteam bespreekt vol enthousiasme hun nieuwe ideeën en projecten.


Tijdens de laatste week van augustus heerst er in huis altijd een bijzondere sfeer. Een soort nood aan structuur en regelmaat die de back to school-periode steeds met zich meebrengt. Het is soms wat puzzelen om de organisatie rond te krijgen. Maar van zodra september daar uiteindelijk is, loopt alles toch wel op wieltjes.


De eerste schoolweek is altijd erg spannend. Sommige kinderen namen in juni afscheid van hun juf of meester, om een grote stap te zetten naar het eerste leerjaar of de middelbare school. Anderen zijn dolblij om hun klasgenootjes terug te zien en opnieuw in hun vertrouwde omgeving te mogen vertoeven.


Sowieso is bijna alles nieuw: een nieuw schooljaar, een nieuwe leerkracht, een nieuw klaslokaal, nieuwe schriften en boeken, nieuwe pennen en boekentassen … Je neemt ook een nieuwe plek in de groep in, je sluit nieuwe vriendschappen en je past je aan de nieuwe leerstof aan.


September staat elk jaar weer voor een nieuw begin. Hopelijk maken alle kinderen en leerkrachten er een fantastisch schooljaar van. In verbinding en in vertrouwen.14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page