top of page

Sat, 24 Aug

|

Deinze

Workshop werken met poppetjes tijdens een coachingsessie

Leer hoe je poppetjes kunt inzetten tijdens een coachingsessie met kinderen, jongeren en/of ouders

Workshop werken met poppetjes tijdens een coachingsessie
Workshop werken met poppetjes tijdens een coachingsessie

Time & Location

24 Aug 2024, 09:30 – 16:30

Deinze, Dobbelstatiestraat, 2 9850 Deinze, Belgium

About the Event

Het gebruik van poppetjes tijdens een gesprek kan een krachtige en effectieve manier zijn om communicatie te bevorderen en dieper in te gaan op de gevoelens en relaties van kinderen, jongeren en hun ouders. Als leren leren coach, kinder- en jongerencoach en contextuele therapeut maak ik regelmatig gebruik van poppetjes, waarbij ze ingezet worden als hulpmiddel tijdens gesprekken.

Poppetjes bieden een non-verbale manier voor kinderen en jongeren om zich uit te drukken en hun innerlijke wereld te verkennen. Door poppetjes te plaatsen en te verplaatsen op een speelveld, kunnen zij hun emoties, relaties en ervaringen visueel representeren. Dit kan helpen om complexe situaties te verhelderen en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Tijdens een gesprek kunnen poppetjes worden gebruikt om verschillende rollen en relaties te representeren, zoals familieleden, vrienden, en zelfs klasgenoten. Dit kan helpen om dynamieken binnen relaties te begrijpen en te onderzoeken, en om nieuwe manieren van omgaan met situaties te verkennen.

Het gebruik van poppetjes biedt een laagdrempelige en speelse benadering in gesprekken, waardoor mensen zich vaak meer op hun gemak voelen en zich vrijer voelen om zich te uiten. Het kan ook de communicatie tussen ouders en kinderen verbeteren, doordat het gemakkelijker wordt om gevoelens en behoeften te delen en te begrijpen.

Kortom, het gebruik van poppetjes tijdens een gesprek kan een waardevolle aanvulling zijn en kan helpen om diepgaande inzichten te verkrijgen en positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen een systeem.

Share This Event

bottom of page